Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

TIME WARP









The Coach House Rhythm Section! Time Warp.... Ένα κομμάτι που κολλά στο μυαλό, κάτι σαν έμμονη ιδέα. Ένα από τα κορυφαία κατά την προσωπική μου άποψη κομμάτια στην ιστορία της dance σκηνής. Ακόμα και σήμερα είναι ακατανόητο  πως ο Eddy Grand κατω απο το ψευδώνυμο "The Coach House Rhythm Section" ηχογράφησε ενα κομμάτι σαν και αυτό, instrumental και εκ διαμέτρου αντίθετο από τον ήχο που μας είχε συνηθίσει έως τότε, ούτε καν μάλιστα ως βασικό single, αλλά flip side στο Electric Avenue το οποίο σε αντίθεση με το παραπαίδι του, Time Warp, έγινε μεγάλη επιτυχία σε εκείνες τις πρώτες χρονιές της δεκαετίας του ογδόντα. Κανένας δεν έδωσε τόση σημασία σ`αυτό όσο ο Larry Levan ο καταπληκτικός Dj του θρυλικού club της Νέας Υόρκης Paradise Garage. O Larry Levan ήταν οπαδός του Eddy Grant και της Ice Records, δισκογραφικής εταιρείας που κυκλοφόρησε αυτό το αριστούργημά. Είναι διάσημη πλέον η φωτογραφία του Larry Levan στο booth παίζοντας ενω στον τοίχο πίσω του υπάρχει ένα banner της Ice Records. Ο Larry Levan από το πρώτο κιόλας άκουσμα κατάλαβε ότι είχε στα χέρια του ένα all time dance classic από αυτά που θα στοίχειωναν τους δρόμους και τις πίστες της Νέας Υόρκης. Θρυλικές έχουν μείνει οι ιστορίες για το πως με τα απίστευτα edit του o Larry Levan μεγάλωνε την διάρκεια του, έως και δεκαπέντε λεπτά, οδηγώντας τον κόσμο στην πίστα σε απόλυτη έκσταση. Ο ήχος του Time Warp αποτέλεσε το απόλυτο soundtrack της ταινίας-ντοκιμαντέρ Maestro που κατέγραψε με περιεκτικό τρόπο τις συγκλονιστικές πρώτες μέρες του Paradise Garage  αλλά και των άλλων σπουδαίων Clubs της  Νέας Υόρκης, Loft, Gallery, Music Box, καθώς και των πρωτοπόρων  Djs David  Mancuso, Nicky Siano, Francis Grassο, Ron Hardy κ.α. Το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Amazon.com  δυστυχώς κλειδωμένο  με local area code για να παίζει μόνο σε περιοχές των ΗΠΑ, αν όμως απευθυνθείτε σε κάποιο φίλο που ασχολείται με downloading  ταινιών σοβαρά (σε κάθε παρέα υπάρχει ένας) το σπάσιμο του κωδικού είναι θέμα λίγων λεπτών.


Press To Play.... Time Warp



Maestro Paradise Garage By Josell Ramos

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

CODY HUDSON



Ο σπουδαίος γραφίστας και ζωγράφος Cody Hudson που λειτουργεί υπό την επωνυμία Struggle Inc και ζει στο Σικάγο δημιουργόντας εικόνες γνωστές για το σατιρικό, κοινωνικό και πολιτικό τους περιεχόμενο μέσα από αποχρώσεις παστέλ χρωμάτων, δημιούργησε ένα καταπληκτικό
 poster για τον Barrack Obamma. Το κυρίαρχο στοιχειό σ`αυτό είναι η λέξη Hope αποδίδοντας απόλυτα την αίσθηση που υπάρχει για αυτή την υποψηφιότητα. Υπέροχη δουλεία που θα μείνει κλασική! Το φάσμα επιρροών του Hudson ξεκινά από την κουλτούρα της Hip Hop τον Dr. Dre και όλους τους καλλιτέχνες της σκηνής, περνά στον Neil Young και στους μεγάλους στιχουργούς της Rock, για να αναμιχθούν τέλος όλα αυτά με την τέχνη του Bruno Munari δίνοντας έτσι το σαφές στίγμα του καλλιτέχνη Cody Hudson. Οι πίνακές του έχουν εκτεθεί στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και οι γραφιστικές υπηρεσίες του έχουν βρεί περίοπτη θέση σε εταιρείες όπως οι Stussy, Syndrome, 2K, και Burton Snowboards. Ο ίδιος δηλώνει ότι απολαμβάνει την αλιεία στον πάγο, τον ύπνο, την ανάγνωση και όλα τα πράγματα που είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Το έργο του εκτίθεται συχνά στην Bucket Rider Gallery στο Σικάγο.



Cody Hudson // 12x12





Cody Hudson // Art

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

AUDIKA RECORDS

                               
"This new record will include 21 demos and home recordings of unreleased pop, folk and country songs from his vast catalog." 
                       



                              Check MySpace Audika: Love Is Overtaking Me



Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

NEW BEAT GENERATION PART II


                   
                        "It`s the beat generation. It`s a be-at. It`s music with a beat".  
                                                     Jack Kerouack 1954
                                                                                                                                                                                        Sketches By Kutmah


Tokyo, Los Angeles, London, Amsterdam, Glascow μερικές από τις πόλεις που πρωτοστατούν σ`αυτή τη δεύτερη γενιά των απόλυτων beats..... Καλλιτέχνες, groups, κολεκτίβες, όλοι στο ίδιο ling, δίνοντας πρώτο ρόλο στα beats machine. Μια νέα γένια που επικοινωνεί και σκέφτεται με τελείως διαφορετικούς τρόπους μια computer generation που με μέσο το My Space διαδίδει την νέα dance θεωρία των ρυθμών.




Beats From L.A.




Beats From Amsterdam



Glascow : All City Records, Family Of Musicians And Artist Luky Me.

                                 
                           
      Click Here To------>Dowload Mixes From Luky Me


London : Andrew Meza BTSRadio, Lookoutevenings, Architeq, Tanqill, Lukid.


                                                           BTSRadio         
 

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

BEAT GENERATION




                                                         Feeling Your Beats!



New Beat Genaration. Μια νέα γενιά καλλιτεχνών που στην παραγωγή βρίσκει καινούργια εργαλεία για να επικοινωνήσει πέρα από σύνορα, περιφρονώντας όλες της παραδοσιακές φόρμες και καταρρίπτοντας όλα τα γλωσσικά εμπόδια. Σε έναν κόσμο όπου η peer to peer επικοινωνία είναι κάτι παίρνουμε ως δεδομένο, όπου η αλληλεπίδραση και η δημιουργική ανταλλαγή ιδεών μεταξύ καλλιτέχνων είναι μόνο μερικά click του ποντικιού μακριά, μια ρυθμική επανάσταση ενθαρρύνεται, μια beat επανάσταση που στα χέρια δυναμικών νεαρών καλλιτεχνών καταρίπτει πολλά δεδομένα.
''Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ένα περιβάλλον που ο Jack Kerouac στέλνει στον Allen Ginsberg ένα Haiku με sms. Φανταστείτε τον Tony Allen να στέλνει στον Clyde Stubblefield ένα MP3 της πιο πρόσφατης afrobeat δημιουργίας μέσω του AIM (America οnline's Ιnstant Μessaging service, που υποστηρίζει την μεταφορά και ανταλλαγή text chat, photo...)'' μέσα σ`ένα τέτοιο περιβάλλον ταχύτητας αλλά και διαφορετικής αντίληψης για τα πράγματα οι νέοι καλλιτέχνες αλληλεπιδρούν μετατρέποντας οτιδήποτε παλιό σε νέο! 

Bomb Squad, Jam Master Jay, DJ Premier, The RZA, Prince Paul, Pete Rock, Diamond D, Madlib, Jay Dilla was the pioneers .......and the beat goes on and on.......

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

HEARTS AND FLOWERS

                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      G.C. Cameron: A Heavenly Voice




...Press To Play... Hearts & Flowers


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

COLOMBIA! DISCOS FUENTES

                                                     


                                                         EL MAESTRO!


Lito Barrientos Y Su Orquesta "Cumbia En Do Menor"από το υπέροχο άλμπουμ της Soundway "The Golden Years Of Discos Fuentes The Powerhouse Of Colombian Music 1960-1976".

Lito Barrientos-Rafael Barrientos. El Maestro of the land of precious things όπως έλεγαν για το El Salvador οι Ισπανοί! Ιδρυτής της διεθνούς ορχήστρας Lito Barrientos γεννήθηκε στην Αρμενία της περιοχής Sonsonate του El Salvador το 1915 και πέθανε από γηρατειά στα 93 έτη του στο San Salvador στις 2 Αυγούστου 2008. Το πραγματικό διαμάντι της Lito Barrientos Y Su Orquesta "Cumbia En Do Menor" είναι το απόλυτο δείγμα Cumbia - Chanchona, μια πανδαισία ήχων, μια μίξη ρυθμών ένα μαγικό ταξίδι διάρκειας 2:43 λεπτών που καταγράφεται για πάντα στο μυαλό. Pure pure Happy Music!



.....Press To Play..Cumbia En Do Menor

ARTHUR RUSSELL...


H ταινία του Matt Wolf για τον Arthur Russell και το έργο του, τώρα και σε Dvd. Προμηθευτείτε το από το Sounds Of The Universe.  


"This is an absolutely essential new feature-length documentary film about one of our favourite ever artist- the one and only Arthur Russell". (Sothu Cd Shop)



..και το t-shirt υπέροχο! Προμηθευτείτε το από το Sounds Of The Universe.






Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

STEVE REID ENSEBLE






It`s gonna be beautiful, it`s gonna be music, it`s gonna be love, it`s gonna sound dam... good... When a babby born we name it ....... Daxaar.

(Steve Reid at Jimi Mbaye`s Studio Dogo,  Dakar-Senegal)
 










Daxaar In Africa

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

SPIRITS



... των Gary`s Gang. Το καλύτερο κομμάτι πού έγραψαν αυτοί οι απίθανοι τύποι από το Queens της Νέας Υόρκης εκεί γύρω στα 1979 κυκλοφορώντας το άλμπουμ Gangbusters. Ένα από αυτά τα υπέροχα Dance tracks των seventies που όσα χρόνια και αν περάσουν θα βάζουν φωτιά στα ποδιά και στην καρδία μας.





Tell me With Your Body... touch me with your mind...



Spirits ....Spirits....Spirits