Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

QUIET VILLAGE


Sophisticated Exotica for Adults

Απλά ότι καλύτερο ακούσαμε αυτό τον μήνα. Επιτέλους, το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Quiet Village. Αφότου ξεχώρισαν με τα τρία πρώτα sought-after singles τους για την εταιρεία Whatever We Want συν με τα remixes απο τους Gorillaz, Francois Κ και Cosmo Vitelli, προχωρούν με σίγουρο βηματισμό και παρουσιάζουν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους το "Silent Movie". Παίρνοντας το όνομά τους από το αριστούργημα της exotica "Quiet Village" του Martin Denny, οι Matt Edwards και Joel Martin επηρεασμένοι από ιταλικά soundtracks της δεκαετιας του πενήντα, τα disco edits, την acid rock, την vintage soul, την easy listening και την balearic σκηνή εκεί στα τέλη των 80's μας μεταφέρουν σ` ένα μαγικό κοσμο. Σειρήνες, άνεμοι, ήχοι θαλασσινής αύρας, κραυγές γλάρων αναμεμιγμένες με acid κιθάρες φλάουτα και βιολιά, αριστουργηματικές ενορχηστρώσεις, breakbeats, μάγισσες, ξωτικά, παραμυθένιες συγχορδίες, μια ταινία εκτυλίσσεται μπρος στα μάτια σου, μια ώρα απόλυτης ονειροπόλησις. "Ένα λεύκωμα μια επιστολή αγάπης στο παρελθόν που σφραγίζεται με τη μυρωδιά του καλύτερου μελλοντικού αρώματος". Αυτοί, χαρακτηρίζουν την μουσική τους ως Sophisticated Exotica for Adults, εγώ δεν ξέρω αν θα βρώ καλύτερη υπόκρουση για το καλοκαίρι μου. Αγοράστε αυτό το cd τώρα! Ξαπλώστε πίσω, χαλαρώστε κλείστε τα μάτια σας και αφεθείτε στην μαγεία των ήχων και των εικόνων... Σίγουρα ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2008. Το πιο περίεργο, το πιο εξωτικό ταξίδι για φέτος έχει ήδη αρχίσει.


Quiet Village "Silent Movie" Interview

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ROBERTO ROENA


Roberto Roena Vazquez
Ένας από τους μεγαλύτερους Bandleader της Salsa και ένας από τους σπουδαιότερους bongo players του είδους. Γεννημένος στα Barrios του Dulces Labios του Puerto Rico στις 16 Ιανουαρίου του 1940 ο Roberto Roena το 1969 υπογράφει στην Fania International θυγατρική της Fania Records των Jerry Masucci και Johnny Pacheco ηγούμενος της μπάντας του Apollo Sound. Με αυτή ηχογραφεί το καταπληκτικό Que Se Sepa μπολιάζοντας την Salsa με Funky στοιχεία δίνοντας σε μας απολυτο Hip sound για το καλοκαίρι.
Σαράντα χρόνια αργότερα το Que Se Sepa σηματοδοτεί και σφαγιάζει τη ολοκληρωτική επιστροφή της Latin boogaloo/soul/funk/jazz.

Que Se Sepa