Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

LIQUID SPIRITS






Το δεύτερο άλμπουμ των Liquid Spirits με τίτλο Music, άλλη μια υπέροχη κυκλοφορία από την Ολλανδικη Kindred Spirits. Ένα από τα καλύτερα soul άλμπουμ των τελευταίων μηνών, μια υπέροχη μίξη από Spiritual Jazz, ατμοσφαιρική soul κλασικές φόρμες από την μαύρη μουσική των 60`s και όλα αυτά κάτω από μια σύγχρονη απολυτή μοντέρνα αισθητική μακριά από την ρετρό μόδα των καιρών που απλά αναπαραγάγει επιτυχημένες φόρμες παλαιών δεκαετιών. Οι Liquid Spirits είναι μια ομάδα από οκτώ μουσικούς, εκ των οποίων οι τέσσερεις τραγουδιστές, Jasmin Tusjadia (vocals) Dedre Twiss (vocals) Lo van Gorp (vocals) Brian Zalmijn (vocals) ενώ το line up συμπληρώνεται με τους Cyril Directie (drums) Marc Bien (guitar) Manuel Hugas (bass) Wiboud Burkens (keyboards). Οι δυο τελευταίοι ήταν και παραγωγοί στο καταπληκτικό άλμπουμ της Lalah Hathaway Self Portait ενός από τα κορυφαία soul άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε. Ο μοναδικός συνδυασμός των τεσσάρων αυτών τραγουδιστών δίνει στο group έναν ξεχωριστό ήχο. Από το 2000 έχουν συνεργαστεί με ονόματα όπως αυτά των N'Dambi, Carleen Anderson, Leon Ware, Michael Franti and Sandra St. Victor, Lalah Hathaway ( κορη του Donny Hathaway), Indira Kahn (κορη της Chaka Kahn), Simone (κορη της Nina Simone), Deniece Williams και Nona Hendryx. Στο άλμπουμ συμμετέχει ο παραγωγός θρύλος της μαύρης μουσικής Leon Ware. Ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ-αφιέρωμα στην μαγεία της μαύρης μουσικής.


Liquid Spirits - If You Don't Love Me

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

VV BROWN VS JANELLE MONAE









Και οι δυο τους έχουν αυτό το 50`ς κούρεμα ως σήμα κατατεθέν. Στην my space σελίδα τους χαρακτηρίζουν τη μουσική τους ως punk-soul. Έχουν υπέροχες φωνές. Η VV Brown γεννήθηκε στο Northhampton με γονείς από την Καραϊβική, ενώ η Janelle Monae γεννήθηκε στο Kansas City. England vs USA. Το σίγουρο είναι ότι θα ασχοληθούμε μαζί τους πολύ σοβαρά μέσα στο 2009 όταν και οι δυο θα έχουν ολοκληρώσει τα άλμπουμ τους. H VV Brown έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2008 το 7΄΄ Cryning Blood και ενα ep για το ίδιο single, με τέσσερα remix απο τους Andy Weatherall και Moody Boyz ενώ η Janelle Monae κυκλοφόρησε μέσα στο 2008 το ep Metropolis με το single Many Moons να είναι ένα από τα πιο δυνατά tracks για την χρονιά που πέρασε. Δυο σπουδαίες παρουσίες, μια μεγάλη παρακαταθήκη για την χρονιά που έρχεται.

VV Brown


Janelle Monae - Many Moons

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ANALOG AFRICA






Αυτό είναι κατά την προσωπική μου άποψη το label της χρονιάς! Το νέο του project είναι Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou - Analog Africa No4 από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο άλμπουμ για το 2008. Με βάση την Φρανκφούρτη ένας καταπληκτικός τύπος που ακούει στο όνομα Samy Ben Redjeb μας προσφέρει εδώ και τρία χρόνια μερικές από τις καλύτερες παράγωγες της Αφρικής. Χαμένες ηχογραφήσεις ξαναέρχονται στη επιφάνεια δίνοντας μας μερικές από τις πιο υπέροχες μουσικές απολαύσεις της σύγχρονης μουσικής. Από αυτό εδώ το Blog σας παρουσιάσαμε (Απρίλης 2008) το label από τις πρώτες κιόλας στιγμές του, η τελευταία αυτή παράγωγη είναι σίγουρα και η καλύτερη! Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει, για να απολαμβάνουμε και άλλες σπουδαίες μουσικές από την υπέροχη αφρικανική μουσική πολυρυθμία! Τον Δεμεμβρη του 2008 ο Samy Ben Redjeb έκανε ένα καταπληκτικό mix αποκλειστικά για το περιοδικό Wire, το οποίο σας το παρουσιάζουμε παρακάτω, καθώς και ένα υπέροχο Video από τους Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou  για το Gbeti Madjro.






Analog Africa exclusive mix for Wire




Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou - Gbeti Madjro